Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Capital a aflat că în această dimineață premierul Ludovic Orban a trimis corpul de control la sediul unei firme care vindea tutun și alcool, înființată în urmă cu aproximativ un an de zile. Aceasta avea sediul într-un sat din județul Giurgiu și se pare că ar fi vândut statului român măști chirurgicale în valoare de 12 milioane de euro, în doar câteva zile.

Achiziția s-ar fi făcut prin intermediul ONAC, Oficiul Național de Achiziții Centralizate. Contactat de Capital, ministrul Sănătății, Victor Costache a spus că nu a avut nimic de-a face cu această achiziție, el sugerând de fiecare dată ca achizițiile să fie făcute prin Unifarm. Din primele date rezultă că ONAC a încheiat un contract fără licitație pentru livrarea a aproape două milioane de măști de protecție cu o firmă obscură, având sediul într-o cameră de pe strada Învățătorului, din satul Uzunu, comuna Călugăreni, Giurgiu.

Contractul are o valoare totală de peste 56 de milioane de lei, adică peste 12 milioane de euro. Firma Romwine & Coffee SRL este specializată, conform datelor existente pe internet, în ”Comert cu amanuntul al produselor alimentare, bauturilor si produselor din tutun efectuat prin standuri, chioscuri si piete” și se pare că în spatele ei se află masonul Cătălin Hideg, cu studii la Academia SRI. Acesta are multe contracte cu statul la activ, în special cu spitalele, iar numele lui apare și în dosarul Secăreanu.

Integral pe Capital