Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mulţi au considerat că este o glumă sau o manipulare ce ţine de teoria conspiraţiei. Pentru aceste convingeri, traduse în nerespectarea regulilor, preţul plătit se ridică deja la mii de vieţi omeneşti. Cea mai apropiată pandemie de vremurile noastre cu efecte devastatoare a fost gripa spaniolă de la sfârşitul Primului Război Mondial. Au murit atunci zeci de milioane de oameni, unii cercetători estimează că virusul a făcut mai multe victime decât luptele din întrega conflagraţie mondială!

Acum o sută de ani, omenirea înregistra cea mai mare catastrofă umanitară din istorie, din cauza pierderilor umane şi materiale produse de primul război industrial. Naţiunile erau angajate într-un efort colosal de distrugere reciprocă. În aceste condiţii, nu se punea problema reducerii operaţiunilo militare sau a activităţii economice de război, indiferent de costuri. Învingătorii şi învinşii au platit la fel,pentru că epidemia nu s-a oprit la linia frontului sau la liniile de demarcare trasate după încetarea focului.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.