Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Specialiștii chinezi este posibil să fi copiat tehnologia de producere a unui vaccin împotriva COVID-19 de la cercetătorii timișoreni. Cercetătorii de la Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara au anunțat, încă de la sfârșitul lunii ianuarie, că un vaccin personalizat care să protejeze contra noului Coronavirus ar putea fi dezvoltat folosind o tehnologie utilizată în vaccinarea personalizată în cancer, scrie Timpoli.ro.

Tehnologia fusese postată, atunci, pe site-ul oncogen.ro. În 8 februarie directorul OncoGen, profesorul universitar doctor Virgil Păunescu, și echipa sa de cercetători au publicat un articol care descrie tehnologia de producere a unui vaccin împotriva Covid-19. „Structura proteică şi genetică a virusului a fost făcută publică de către cercetătorii chinezi. Folosindu-ne de aceste informaţii legate de structura proteică, precum şi de specificitatea imună a populaţiei din România, am identificat un număr de 21 de peptide care ar putea acoperi 85-90 la sută din populaţia țării”, declara profesorul Păunescu, într-un interviu foarte recent.

Acum, directorul OncoGen Timișoara anunță că a aflat că în 3 martie, niște cercetători chinezi au publicat un articol (aproape) identic cu al lor.

Integral pe UniversulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.