Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Românii au consumat 89 litri de bere pe cap de locuitor anul trecut, ocupând astfel locul şapte în rândul ţărilor europene, pe primul loc fiind Cehia, cu 144 litri pe cap de locuitor.

Pe locul doi în clasament, se află Germania, cu 107 litri de bere pe cap de locuitor, la polul opus fiind Franţa şi Italia, cu 30, respectiv, 28 litri pe cap de locuitor, relevă un studiu prezentat marţi de Asociaţia Berarilor din Româniar.

Potrivit directorului Asociaţiei Berarilor din România, Constantin Bratu, 17 milioane de hectolitri a fost volumul atins de piaţa berii în anul 2011, acelaşi ca în 2010.

Tot el spune că peste 98% din berea consumată de români este produsă la ei în ţară, fapt care clasează România pe penultimul loc al nivelului importurilor şi că românii au consumat în 2011 doar 0,27 milioane hectolitri de bere importată.

Potrivit statisticilor, 51,3% din români preferă berea la PET, 30,2% la sticlă, 14,8% la cutie, 3,7% la draft.

Industria berii a virat către bugetul de stat, în 2010, 651 milioane euro reprezentând TVA, acciză şi contribuţii la asigurările sociale.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.