Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, afirmă că în mijlocul acestui "rău imens", care este pandemia de coronavirus, am câştigat în comunicare, în dialog şi în omenie şi îndeamnă la instaurarea în viaţa publică a domniei legii şi ordinii.

"Haideţi să considerăm că, în mijlocul acestui rău imens, am câştigat în comunicare, în dialog şi în omenie. Văd zilnic români care se duc să hrănească alţi români, care împart hrană şi măşti, care duc vitamine pentru întărirea imunităţii organismului, care au grijă de animalele de companie rămase singure. Aceştia trebuie preţuiţi şi încurajaţi. Văd şi români nepăsători, egoişti, sperjuri sau cinici, iresponsabili sau răi. Aceştia trebuie veştejiţi şi pedepsiţi. Legile curente şi cele excepţionale, regulile de vieţuire şi de convieţuire nu se discută, ci se aplică. Nu este acum momentul să fim originali, să ne exhibăm orgoliile şi iniţiativele, să încercăm să ne 'descurcăm'. E drept că 'românul s-a născut poet', dar acum, în viaţa publică, trebuie să domnească legea şi ordinea, nu 'poezia'", a scris miercuri Ioan-Aurel Pop într-o postare pe Facebook.

Integral pe Agerpres