Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cercetările efectuate în Wuhan și Shenzhen au descoperit că pacienții cu grupa sanguină A au prezentat o rată mai mare de infecție, iar simptomele au tendința să fie simptome mai severe, scrie South China Morning Post. Potrivit sursei citate, persoanele cu grupa O „aveau un risc semnificativ mai mic pentru boala infecțioasă” în comparație cu alții.

Cercetătorii din China au avut în vedere un eșantion de peste 2.000 de pacienți infectați cu Covid-19. Raportul a fost întocmit de un grup de cercetători chinezi, condus de Wang Xinghuan, de la Spitalul Universitar Zhongnan. Potrivit acestuia, rezultatele arată că „pacientii cu grupa A ar putea avea nevoie de o supraveghere mai riguroasă și un tratament agresiv”.

Din 206 de pacienți care au murit din cauza Covid-19, în Wuhan, 85 au avut grupa de sânge A, spre deosebire de doar 52 cu grupa 0 (ca procent, 63% mai multe decese la persoane cu grupa A față de cele cu grupa 0). Potrivit South China Morning Post, tiparul a fost același pe diferite grupuri de vârstă și sex.

Integral pe Universul