Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Costul dezvoltării unui singur vaccin pentru un virus cum este Covid-19, din faza de teste până la finalul fazei 2a, este de 31-68 milioane de dolari, cu presupunerea că nu există un risc al insuccesului. Costul include costul cumulat al testelor eșuate cu vaccinuri asupra candidaților, în procesul de cercetare și dezvoltare, scrie The Lancet.

Pentru fiecare boală infecțioasă în parte, dintr-un număr de 11 virusuri, costurile minime ar fi de 2,8-3,7 miliarde de dolari, ajungând chiar până la 8,4 miliarde de dolari. Asemenea studii privind costurile unui posibil vaccin pentru o anumită boală sunt disponibile încă din anii 1950.

Pentru a face trecerea de la costurile pentru un singur candidat la un vaccin la costurile de portofoliu, în funcție de probabilitatea ratei de succes, simularea a fost realizată de 10.000 de ori, ținând cont de fiecare dată de următoarele aspecte, cel mai important fiind cel legat de costurile distribuției.

Integral pe Gândul