Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cercetătorii lucrează cu bune rezultate la un vaccin antigripal „universal” capabil să protejeze oamenii de toate formele de gripă. Aceștia afirmă că este o platformă pentru dezvoltarea vaccinului contra coronavirusului. Un nou studiu clinic a arătat că o singură doză de vaccin universal antigripal numit FLU-v este capabil să ofere o protecție sigură pe termen lung într-un spectru larg de virusuri gripale.

Vaccinul experimental așteaptă acum un studiu în faza 3, cea care va testa cât de bine protejează efectiv împotriva gripei sezoniere, a declarat cercetătorul principal Olga Pleguezuelos, director științific la SEEKacure, o firmă de dezvoltare farmaceutică din Londra. FLU-v funcționează prin țintirea unor părți ale virusului gripal care s-a dovedit a evolua cel mai puțin în timp, a spus Pleguezuelos.

Integral pe Evenimentul Zilei