Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un aspect foarte important aproape neglijat până acum îl reprezintă posibilitatea ca Coronavirus să sufere mutații ce l-ar face și mai agresiv. Un studiu realizat în China ar indica faptul că virusul care a stârnit panică la nivel global ar fi suferit deja anumite mutații. Această „teorie” nu este însă aprobată de toți cercetătorii, care consideră că momentan nu există două tulpini ale virusului, dintre care una să fie mai agresivă, scrie RFI.

Étienne Simon-Lorière, responsabila laboratorului ce studiază virusul în cadrul Institutului Pasteur din Paris susţine că studiul cuprinde mai multe erori tehnice, iar concluziile sunt exagerate: „Autorii nu dispun de niciun element pentru a putea afirma cu exactitate că o versiune a virsului este mai agresivă decât cealaltă şi nici dacă este vorba, cu adevărat, de două linii virale distincte”, a declarat Étienne Simon-Lorière.

Integral pe Evenimentul Zilei