Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România a exportat arme, muniţie, piese, expertiză şi documentaţie tehnică militară în valoare de 123,5 milioane euro în 2010. Faţă de 2009, statul român a obţinut cu 21% mai mulţi bani din exporturile de armament.

Se poate spune într-adevăr că tehnica militară produsă în România a ajuns în toate colţurile lumii, pentru că exporturile au avut destinaţii pe cinci dintre cele şase continente: Africa, cele două Americi, Europa, Asia şi Australia.Paradoxal, cel mai cheltuitor client al României în ce priveşte armamentul nu a fost un stat implicat în vreun război deschis. Regatul Marocului şi-a reparat şi modernizat patru elicoptere militare de transport în România, operaţiuni pentru care a plătit 42,5 milioane de euro.(...)
Top 7: cei mai mari clienţi de armament ai României în 2010

1. Maroc: 42,5 milioane euro. Repararea şi modernizarea a patru elicoptere militare de transport.

2. SUA: 15 milioane euro. Americanii au importat din România o gamă largă de tehnică militară: 34.018 puşti semiautomate, 18.147 pistoale-mitralieră, 400 de puşti de asalt, 354 de kit-uri de mitralieră uşoară, 110 mitraliere grele, 35 de aruncătoare de grenade antitanc, 26 de mitraliere antiaeriene, 12 aruncătoare de mortiere, 10 lansatoare nedirijate de rachete şi trei mitraliere uşoare. Pe lângă acestea, guvernul american a cumpărat din România muniţie şi componente pentru arme sau piese mici pentru aviaţie.


Integral oe gandul.info

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.