Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

PSD încearcă să se apropie de o alianţă parlamentară cu Pro România, partidul lui Victor Ponta, şi ALDE, formaţiunea lui Călin Popescu-Tăriceanu, partid care este pe cale să dispară de pe scena politică din cauza valului mare de plecări.

Iniţial, cei mai mulţi lideri PSD şi-ar fi dorit ca partidul să nu facă alianţă cu Pro România, însă acum cei mai mulţi preşedinţi de organizaţii judeţene s-au exprimat în favoarea unei astfel de alianţe. Singurii care s-au împotrivit în continuare, potrivit unor surse din PSD, citate de ANTENA3, sunt Claudiu Manda şi Mihai Tudose, șefii de campanie ai social-democraţilor. Ei au spus că nu doresc sub nicio formă o colaborare cu fostul premier Victor Ponta.

Însă Victor Ponta, liderul Pro România, s-a supărat iar pe PSD, după ce cele două formațiuni dăduseră semne clare că se îndreaptă către o alianță, constată COTIDIANUL. „Noi, cei din Pro România, nu facem înţelegeri cu cei care au vândut şi vând PSD-ul la bucată, pe vremea lui Dragnea, pe vremea lui Dăncilă şi pe vremea lui Ciolacu. M-am gândit că o să aibă congresul sâmbătă şi se va face curăţenie, un nou început, alţi oameni.

N-au făcut nici congresul şi când o să-l facă înţeleg că o să-l facă cu oamenii lui Dragnea şi Dăncilă (…) Am tot zis, poate se schimbă, poate îşi dau seama ce-au greşit, dar după ziua de ieri mi-e foarte clar prin oamenii care rămân în conducerea PSD”, a zis Ponta miercuri, într-o conferinţă de presă la Buzău.

Ponta respinge chemarea lui Ciolacu chiar la acesta în oraș, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Victor Ponta, a făcut o vizită la Buzău, orașul lui Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, și a ținut să transmită un mesaj ferm cu privire la relația cu partidul pe care l-a condus timp de 5 ani. „Problema lor (a PSD – nr.) nu e preşedintele, problema lor e tagma jefuitorilor, lipiţi de Dragnea, lipiţi de Dăncilă, lipiţi de Ciolacu acum şi faptul că nu mai văd norodul din cauza tagmei jefuitorilor, care se lipesc, se ventuzează”, a mai afirmat liderul Pro România.

În ceea ce privește votul de învestire pentru Guvernul Cîțu, Victor Ponta, președintele Pro România, a spus că dacă PNL va vota cu bilele ascunse se va ajunge cu siguranță la anticipate, arată GÂNDUL. „Dacă PNL votează cu bilele ascunse vom vedea alegeri anticipate, pentru că aici este și vina PSD-ului, pentru că PSD joacă în același film cu PNL. Pentru că altfel ar fi putut să zică pesediștii, 'e criză, poftim, puneți-vă guvernul și dați-i drumul, guvernați'. Dar PSD nu vrea să-i bage în necaz pe PNL, și atunci joacă și ei în același film", a declarat Victor Ponta la Realitatea Tv.

În paralel, Marcel Ciolacu îşi pegăteşte terenul pentru o domnie lungă în fruntea PSD, constată ADEVĂRUL. La Congresul din 21 martie va fi singurul candidat pentru şefia partidului, deci competiţia pentru fotoliul de preşedinte nu va avea nicio miză. Însă Ciolacu vrea să-şi asigure liniştea şi pentru viitor: a început deja să-şi tragă rivalii pe linie moartă. Principala ţintă: Gabriela Firea și baronii locali.

Însă Gabriela Firea nu poate ocupa nici măcar un fotoliu de vicepreşedinte, pentru că Marcel Ciolacu, pentru a diminua influenţa baronilor locali, le-a interzis liderilor de organizaţii să candideze pentru funcţii de conducere la nivel central. Va fi o singură excepţie: Marcel Ciolacu - preşedinte.

Astfel, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, riscă să fie boicotat la congresul din 21 martie dacă nu rezolvă problema baronilor locali care vor să ajungă în conducerea partidului, sau să rămână singur dacă insistă ca membrii cu probleme penale să nu acceadă la funcții, afirmă jurnalistul Ion Cristoiu, citat de EVENIMENTUL ZILEI.

Acesta susține că amânarea congresului, programat inițial la 29 februarie, a avut drept adevărată cauză pretențiile baronilor locali de a se regăsi în echipa lui Marcel Ciolacu, până acum singurul candidat la șefia PSD.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.