Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Tensiunile sunt atât de mari în PSD, încât Ciolacu se gândeşte să îşi schimbe întreaga echipă care a fost negociată iniţial. Înainte cu două zile de data la care a fost stabilit iniţial congresul au avut loc discuţii aprinse într-o şedinţă care a avut loc la sediul central al PSD, între Marcel Ciolacu şi Mihai Tudose cu Claudiu Manda.

Neînţelegerile, susține ANTENA3, au apărut în momentul în care „clubul de la Bruxelles“, aşa cum sunt numiţi Mihai Tudose, Claudiu Manda şi Dragoş Benea, au încercat să-şi impună oameni şi în celelalte funcţii de vicepreşedinţi, deşi înţelegerea iniţială a fost să candideze cu toţii în aceeaşi echipă: Marcel Ciolacu preşedinte, iar Tudose, Manda şi Benea să ocupe trei din cele cinci funcţii de prim-vicepreşedinţi care urmau să fie scoase la bătaie la congresul PSD.

Ciolacu însă, potrivit unor surse, s-a supărat în momentul în care a văzut că Manda şi Tudose încearcă să-şi impună oameni în cele opt funcţii de vicepreşedinţi, astfel încât să poată să controleze majoritatea la nivelul conducerii PSD.

Astfel, constată EVENIMENTUL ZILEI, Marcel Ciolacu a ajuns să ia o decizie cheie: el a anunțat că baronii partidului să nu mai poată candida pentru o funcție în echipa sa, dacă sunt președinți de organizații. „Am anunțat colegii că în echipa mea nu voi merge cu președinți de organizații. Mai mulți colegi au spus că în acest moment este oportună această decizie. Domnul Manda deja e șeful de campanie al PSD și asta o să îi ocupe tot timpul liber. Din echipa pe care o să o prezint la congres o să facă parte doamna Olguța Vasilescu. (….) S-a terminat această luptă în interiorul PSD pentru funcții”, a declarat Marcel Ciolacu.

Practic, Marcel Ciolacu vrea să dea un semnal public că se delimitează de baronii partidului. Planul lui Ciolacu, susține DIGI24, este să nu se asocieze cu baroni precum Radu Moldovan (Bistrița), Ionel Arsene (Iași), Dumitru Buzatu (Vasului), Niculae Bădălău (Giurgiu) sau Marian Oprișan (Vrancea), dar în același timp încearcă să împace toate taberele din partid.

Baronii, deși nu se vor regăsi în echipa lui Ciolacu, vor face parte din conducerea partidului, fiind, de drept, membri CEx. În această situație se află însă și mai mulți lideri agreați de Ciolacu care erau vehiculați pe surse pentru o poziție de prim-vicepreședinte, printre care Gabriela Firea, Dragoș Benea sau Claudiu Manda, toți președinți de organizații.

După înlocuirea lui Claudiu Manda cu soția sa, Lia Olguța Vasilescu, și Gabriela Firea şi-a surprins colegii din PSD, în şedinţa informală a Comitetului Executiv Naţional, anunţând că se retrage din cursa pentru poziţia numărul 2 în partid, au declarat surse participante la şedinţă, citate de ROMÂNIA LIBERĂ. Numele Gabrielei Firea era vehiculat pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD sau de prim-vicepreşedinte, dar ea le-a transmis colegilor că nu doreşte să participe la bătălia internă pe funcţii.

În plus, în PSD ar urma să-și facă loc unii pesediștii care au fost trecuți pe linie moartă în perioada Dragnea-Dăncilă. Un caz aparte îl reprezintă europarlamentarul PSD Victor Negrescu. Acesta ar urma să fie parte din noua conducere a PSD care urmează a fi votată la Congresul de pe 21 martie, anunță ADEVĂRUL. Fostul ministru al Fondurilor Europene, Victor Negrescu a fost marginalizat în partid la finalul lui 2018 pe fondul unor conflicte cu ceilalţi miniştri din cabinetul Dăncilă dar şi a tensiunilor cu Liviu Dragnea.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.