Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nu cred că lucrurile s-au complicat cu apariția altor doi contaminați. Unu sau cinci, zece sau douăzeci, tot acolo suntem! Suntem tot o țară europeană între ale țări europene cu un număr de contaminați.

Diferența nu stă deci în numărul lor. Că românii sunt pe locul cinci sau pe zece. Nu asta este important. Grav este că nu avem guvern. Că valul acesta, să-i zicem de panică, ne-a prins fără guvern și cu un președinte bătut în cuie sau legat cu lanțurile în proiectul său (post alegeri prezidențiale) de anticipate.

O paranteză. Mă tot întreabă diverși cititori de ce PSD-ul nu vrea anticipate. Probabil că nu le convine. Și nimeni nu-i poate obliga să piardă numărul de locuri în Parlament numai pentru că așa vrea Orban și Iohannis. Răspunsul este simplu. Pentru că pe cale legală este mai greu de ajuns. PNL-ul și ciracii săi nu au majoritatea. Și atunci, fie negociază, fie o lasă baltă și se străduiesc să găsească o soluție pînă la alegerile la termen. Nicăieri, și în nici un sistem, nu ține ca o minoritate să obțină ceva numai și numai pe baza unui șir de acuzații și fără un acord al celor care formează o majoritate. Cu forța, se numește „lovitură de stat”!

Integral pe Cotidianul