Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vineri, 28 februarie 2020, de ora 19.00, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu” vor interpreta, în Sala Mare a Ateneului Român, Simfonia nr. 3, în re minor de Gustav Mahler. Orchestra va fi condusă de Charles Olivieri-Munroe, iar dirijorului Corului este maestrul Iosif Ion Prunner. Mezzosoprana Aura Twarowska este solista invitată a concertului, la care participă și Corul de Copii Radio, dirijat de Răzvan Rădos.

Simfonia nr.3 în re minor a fost compusă la Steinbach-am-Affersee în verile anilor 1895 şi 1896.Este cea mai lungă dintre simfoniile lui Mahler, cu o durată de aproape o sută de minute. Instrumentistul Ștefan Simionescu va fi în afara scenei la posthorn, iar Florin Pane - solo trombon.

„Pornind de la un proiect bine conturat, cele şase părţi ale lucrării reiau etapele Creaţiunii, având ca principală ţintă răspunsul la întrebarea despre sensul existenţei pe pământ în toată complexitatea lui“, consideră muzicologul Vladimir Popescu-Deveselu.

Integral pe Jurnalul Național