Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România s-a împrumutat în euro la dobânzi negative, joi, o premieră pentru ţara noastră, a anunţat premierul desemnat Florin Cîţu. Datele publicate de Banca Naţională a României (BNR) confirmă spusele ministrului.

Premierul interimar Ludovic Orban a declarat că ministrul Finanţelor ne dă o veste bună. „Este o veste istorică pentru România. Astrăzi, pentru prima oară în istorie, România s-a împrumutat cu dobânzi negative, în euro, aşa cum fac alte ţări dezvoltate”, a declarat ministrul interimar al Finanţelor, Florin Cîţu, desemnat premier de Klaus Iohannis. El a spus că acest lucru arată clar „un semn din partea investitorilor că ceea ce am făcut până acum este apreciat”.

„Investitorii au încredere în România şi de aceea astăzi ne-am putut împrumuta în euro la dobânzi negative. Asta pentru a elimina orice urmă de neîncredere că ceea ce facem noi nu este bine pentru România. Astăzi avem această dovadă clară: România se împrumută la dobânzi negative în euro. Este o performanţă istorică pentru România”, a precizat Cîţu.

Integral pe Adevărul