Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Procurorii anti-mafia sunt pe cale să destructureze o întreagă reţea din cadrul PSD care a operat la nivelul judeţului Caraş-Severin. DIICOT a pus ochii pe câteva nume grele din rândul social-democraţilor. Codrin Ştefănescu, fostul secretar general al PSD, a declarat pentru Antena 3 că a fost citat de către procurorii DIICOT pentru a se prezenta, vineri, la audieri.

Cel mai probabil, totul are legătură cu acţiunea din această dimineaţă a DIICOT şi DGA, care au descins la majoritatea serviciilor deconcentrate din județul Caraș-Severin, dar și la Ministerul Afacerilor Interne, IGPR, Ministerul Pădurilor sau Societatea Națională de Radiodifuziune.
De la ce a pornit această anchetă

Procurorii cercetează modul în care filiala PSD Caraş-Severin a fost preluată, în 2018, de către deputatul Luminiţa Jivan, iar apoi s-au făcut presiuni pentru ca şefii serviciilor deconcentrate din judeţ să fie înlăturaţi din funcţii, precum şi pentru impunerea unor persoane anume la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara. Pentru a-i scoate din funcții pe cei vizați de schimbări, s-au folosit atât presiuni directe și amenințări, dar și „clasica” metodă a trimiterii de controale în urma cărora să se găsească neregului are să justifice înlocuirea, scrie pressalert.ro.

Integral pe Capital