Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cam multe companii din sector au pierdere netă. Sectorul de comerț cu amănuntul în magazine nespecializate a avut evoluție pozitivă a veniturilor, în 2018, în creștere cu 8%. În București – Ilfov, cele mai mari cheltuieli pe alimente și băuturi, în anul 2018 au fost realizate de către pensionari.

Sunt trei puncte forte: gradul de îndatorare a sectorului e de 61%, în scădere față de anii anteriori; gradul de acoperire al datoriilor pe termen scurt a crescut, de la 9%, în anul 2014, la 22%, în 2018; durata medie de încasare a creanțelor e inferioară pragului raportat la nivel național.

Cele trei mari vulnerabilități sunt că mai mult de jumătate dintre companii (55%) aveau pierdere netă la sfârșitul anului 2018, iar 21% dintre ele aveau o pierdere mai mare de -20%; cam 44% dintre companiile analizate au lichiditate subunitară (adică activele curente nu acoperă datoriile curente); rezultatul net consolidat la nivel sectorial a scăzut de la 2,8%, în anul 2017, la 2,4%, în anul 2018.

Integral pe România Liberă