Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După abrambureala din ultimul timp din Justiție, în care mininistrul interimar Cătălin Predoiu, prin semnătura lui Iohannis, a numit fără drepturi legale șefi la Parchetul General, DIICOT și DNA, iată că acum sistemul reacționează. Multe nume sonore de magistrați din Ministerul Public care i-au fost apropiați fostei șefei Laura Codruța Kovesi defectează.

CSM a decis, ieri, ca procurori cu nume grele din Ministerul Public să plece la pensie după ce aceștia au solicitat acest lucru. Printre cei care au vrut să părăsească barca este Ilie Narița. Acesta i-a ținut locul fostului PG, Augustin Lazăr, ca șef la Parchetul Curții de Apel Alba Iulia, unde a rezolvat, de-a lungul timpului, dosare fierbinți, pe tăcute.

De asemnea, la capăt de line sunt și Luminița Popa de la DNA Central; Iuliana Nedelcu, procuror șef adjunct, Secția judiciară, PÎCCJ; Camelia Petrescu, procuror general adjunct, PCA Brașov; Marian Alexandru fost delegat ca procuror-șef, Secția urmărire penală și nu în ultimul rând Ovidiu Cătălin Nistor, PÎCCJ; Mircea Dan Răileanu, PÎCCJ. Membrii CSM au decis că solicitările acestora sunt valide astfel că au admis pensionările fără nici-o remușcare.

Integral pe Naţional