Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Aflat sub investigație pentru viol, în timp ce brandul său a fost abandonat de un distributor major, mogulul modei Peter Nygard renunță la propria companie.

Agenții federali și ofițerii de poliție din New York au pătruns în sediul din Manhattan al lui Peter Nygard, un retailer canadian de modă, ca parte a unei investigații în urma acuzațiilor de abuz sexual, au afirmat doi oficiali, conform New York Times. Operațiunea a urmat unui alt raid, ce fusese făcut asupra casei sale din Los Angeles cu o noapte în urmă.

Investigat timp de mai multe luni

Ancheta, ținută sub secret până acum, a fost întreprinsă de un grup operativ specializat pe exploatarea minorilor care a reunit FBI și Departamentul de Poliție din New York, și a durat timp de cel puțin cinci luni. Ofițerii au audiat cel puțin patru tinere femei care au afirmat că Nygard, un multimilionar în vârstă de 78 de ani, le-a violat în adolescența lor, când se aflau în Bahamas.

Integral pe România Liberă