Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Încercati să șoptiți o părere la urechea calului de bronz de la statuia Regelui Carol I. Şi așteptați să vedeți ce se întîmplă. Cam același lucru se alege și de părerea spusă președintelui Klaus Iohannis în consultările de la Cotroceni. Vin cu toții, ca la Papa, ca la Sfinx, ca la Babele din Bucegi, ca la Medina, să se spovedească și să se sfătuiască și să pună de o soluție. Care mai de care mai prefăcut și mai golit de idei.

El singur, de o parte, cu două doamne fantomatice, care probabil notează sau înregistrează cele spuse, ascultă vocile poporului. Adică partidele. Şi clipește din cînd în cînd din genele ca niște aripi de bărzoi. Este cel mai grav-penibil spectacol patriotic din cîte avem parte. Şi cel mai stupid. Nu se alege nimic din ce spun aleșii pentru că el nu ascultă pe nimeni.

Îi aude, dar nu reține și nu-i pasă (după cum s-a văzut), iar noi stăm cu gura căscată și așteptăm fără să știm ce gîndește. De cînd este președinte, el n-a dat niciodată impresia că este gata să comunice cu adevărat cu cei care reprezintă partidele politice. Nu contează ce spun unele dintre curentele de opinie mai importante din România. El vorbește cu sine, cu soția și, uneori, cu cei mai puternici decît el. Atît.

Integral pe Cotidianul