Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liberalii se întrunesc în ședință înainte de consultările cu președintele Iohannis la care au fost convocați pentru după amiaza zilei de miercuri, ca să oficializeze un mandat pentru aceste discuții cu șeful statului. După discuțiile purtate marți noaptea de liderii partidului după ce Klaus Iohannis a anunțat că Orban renunță la mandatul de premier desemnat, au decis că vor insista în continuare pe anticipate și s-a conturat ca scenariu de lucru desemnarea unui premier tehnocrat din interiorul actualului Guvern, pentru a fi respins în Parlament, iar după asta, ultimul pas înainte de dizolvarea Parlamentului ar fi desemnarea lui Ludovic Orban ca a treia propunere de premier de sacrificiu.

Numele aflate pe masa lui Klaus Iohannis pentru funcția de prim-ministru sunt Nicolae Ciucă, Bogdan Aurescu și Cătălin Predoiu. Este posibil ca Ludovic Orban să facă parte din noul guvern propus pentru a fi respins de Parlament, pe un post de vicepremier sau la un portofoliu important. Totodată, liberalii susțin că din noul Cabinet vor dispărea câteva nume controversate, în frunte cu ministrul Sănătății, Victor Costache, acuzat că a dăunat grav imaginii partidului prin gafele de comunicare în scandalul reformei din Sănătate.

Integral pe Digi24