Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Doar 5% din conducte vor fi reabilitate anul acesta. „În anul 2020, în Capitală, ligheanul se anunță a fi un obiect la mare căutare”, spune Frames, într-o analiză despre situaţia termoficării.

Mulți dintre cei peste 1,3 milioane de bucureșteni conectați la rețeaua publică de termoficare ar putea ajunge să se spele cu apă încălzită la aragaz, în condițiile în care lucrările majore de refacere a conductelor, absolut vitale pentru funcționarea sistemului, vor fi din nou amânate.

Primăria Capitalei și-a propus să reabiliteze din fonduri proprii numai 137,5 km din cei aproape 4.000 km de conducte, câţi are rețeaua de termoficare a Bucureștiului.

Peste 80% din rețea, a doua ca mărime din lume după cea din Moscova, datează din anii ‘60 -‘70 și are nevoie de reparații majore. Apa caldă trimisă prin rețeaua plină de rugină și petice devine un pericol pentru sănătate.

,,Rețeaua aceasta de termoficare poate fi comparată cu o găleată cu fundul spart.” analişti Frames

,,Riscul ca Bucureștiul să rămână fără apă caldă și căldură, în orice moment, este unul major, sistemul de termoficare aflându-se în pragul colapsului”, afirmă analiştii Frames. Pe măsură ce lucrările de reabilitare întârzie, rețeaua se degradează și mai mult, iar consecințele vor fi pe măsură.

Integral pe România Liberă