Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Criza echipamentelor de protecţie, în perspectiva unei eventuale epidemii de coronavirus, pune la grea încercare autorităţile. Se fac eforturi uriaşe pentru a putea completa stocurile, spune şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

În plus, Raed Arafat îndeamnă populaţia la calm şi dă asigurări că există bani pentru achiziţionarea materialelor necesare. Vorbim despre 400 de milioane de euro, sumă alocată pentru situaţiile de dezastru.

”Peste tot e o problema legată de stocuri. Peste tot exista probleme cu echipamentele de protecție. Și acolo unde erau mai devreme, deja le-au consumat și au luat și din alte părti. Acum se lucrează pentru completarea acestor stocuri de unde putem achizitona. Asta dezbate astăzi OMS-ul, există o discuție cu Comisia Europeana. Noi am avut stocuri, am început să le folosim, încă mai avem cantități pe care putem să le folosim până le vom completa”, a spus Raed Arafat.

Integral pe Jurnalul Național