Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După ce a fost desemnat candidat la șefia Senatului din partea PSD, Șerban Nicolae a dat foc PSD- ului când, cu de la sine putere, peste capul președintelui interimar al partidului, Marcel Ciolacu, a vorbit și despre viitorul premier.

După ce Curtea Constituțională a decis că desemnarea lui Ludovic Orban pentru funcția de premier este neconstituțională, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu va merge la Cotroceni cu vreo propunere de premier, amintește EVENIMENTUL ZILEI. În replică, Șerban Nicolae a afirmat că PSD și partidele aliate ar trebui să-și asume guvernarea în locul PNL. „(...) Categoric, da! Din punctul meu de vedere, pentru că mai sunt doar câteva luni din actuala legislatură, prioritară ar trebui să fie guvernarea țării, ceea ce la momentul de față doar PSD și partidele alături de care lucrează în Parlament ar putea să asigure“, a declarat Șerban Nicolae.

Acesta a confirmat marți, la ieșirea de la ședința grupului PSD, că a fost ales candidat al partidului pentru șefia Senatului, după ce l-a învins la votul intern pe Radu Oprea (fost ministru al IMM-urilor). Votul a avut loc în grupul senatorilor PSD. Șerban Nicolae, unul dintre PSD-iștii cu cel mai dur discurs anti-justiție și anti-Occident, a obținut 35 de voturi, în timp ce Oprea a obținut doar 26 de voturi, anunță G4MEDIA.

Imediat au apărut tensiuni în interiorul PSD legat de desemnarea lui Șerban Nicolae ca și candidat la conducerea Senatului. Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că Şerban Nicolae trebuie să fie validat în Comitetul Executiv Naţional al partidului pentru a fi candidat la șefia Senatului, anunță AGERPRES. Grupul senatorilor PSD l-a desemnat marţi, prin vot, pe Şerban Nicolae pentru a candida, dar Ciolacu îl vrea validat și în Comitetul Executiv.

„Nu se anulează votul de la Senat (din grupul parlamentar al PSD – n.r.). Nu m-am implicat în niciun fel în votul de la Senat. Am luat act de votul colegilor din Senat, conform statutului, că respectăm un statut, el trebuie validat în Comitetul Executiv. E o procedură pe care am urmat-o mereu. Primul vot se dă în grupul parlamentar, pe urmă toate funcţiile se validează în CExN”, a spus marți seara Ciolacu la Realitatea Plus.

În replică, arată COTIDIANUL, fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, îl atacă pe liderul PSD, Marcel Ciolacu. „Șerban Nicolae a fost desemnat candidat pentru Președinția Senatului! Așa au hotărât, prin vot, senatorii PSD. Numai noua conducere interimară a partidului se cam codește. Și vrajeala asta că mai trebuie un vot în Cex am mai vazut-o! Păi, nu spuneați că l-ați desfințat? Că e competiție liberă? Sau nu vă plac deloc civilii?”, a scris Codrin Ștefănescu pe pagina sa de Facebook.

Funcția este deținută interimar de Titus Corlățean. PNL o susține pe Alina Gorghiu pentru funcție. Propunerea USR pentru funcția de Președinte al Senatului României este senatorul Vlad Alexandrescu, anunță JURNALUL NAȚIONAL.

Reprezentanții USR au transmis că nominalizarea lui Șerban Nicolae la șefia Senatului este o jignire adusă României și a statului de drept. Ei mai spun că e ca și cum Liviu Dragnea ar fi adus de la Jilava și pus din nou în funcția de președinte al Camerei Deputaților. USR transmite că aproape toate inițiativele legislative promovate de parlamentarul Șerban Nicoale s-au remarcat „prin tenacitatea cu care a urmărit subminarea justiției și slăbirea statului de drept, favorizarea furtului din banul public, protejarea intereselor aparatului de partid al PSD-ului și crearea unei noi nomenklaturi de partid”, potrivit unui comunicat de presă, citat de CAPITAL.

„Comportamentul grobian și lipsit de orice urmă de respect față de unii colegi parlamentari, promovarea naționalismului deșănțat și a urii față de cei care s-au opus regimului comunist și criminal din România, disprețul total față de românii din Diaspora sunt incompatibile cu persoana care ocupă a doua funcție într-un stat democratic, membru al Uniunii Europene”, adaugă sursa citată.

Pe de altă parte, remarcă UNIVERSUL, și pe președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, l-a luat gura pe dinainte, atunci când i-a lui Ludovic Orban un fel de alba-neagra cu Constituția: „Da, să mintă”, i-a sugerat Ciolacu.

Acesta a declarat, la DIGI24, că dacă premierul Ludovic Orban va minți și va declara public că își dorește să formeze o majoritate guvernamentală, atunci se va considera că nu încalcă spiritul și litera Constituției. Afirmația cel puțin stranie a liderului PSD vine în contextul deciziei CCR de luni, care a decis că Ludovic Orban a fost desemnat în mod neconstituțional pentru funcția de prim-ministru, deoarece acesta a declarat că își dorește ca guvernul său să pice.

Marcel Ciolacu, în prezent preşedinte interimar al PSD, a a confirmat că va candida la funcţia de preşedinte al partidului la Congres şi spune că şi-ar dori să aibă și contracandidaţi. Ciolacu, citat de ADEVĂRUL, mai spune că este „posibil” ca funcţia de preşedinte executiv al PSD să fie desfiinţată şi susţine că îi vrea în echipa sa pe Gabriela Firea, Sorin Grindeanu şi Paul Stănescu. În ceea ce priveşte relaţia cu Victor Ponta, Marcel Ciolacu a spus: „Consider că este o relaţie bună, începem să creăm o încredere între noi”.