Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Varianta unui premier tehnocrat este din ce în ce mai vehiculată, după decizia Curţii Constituţionale, care a stabilit că numirea lui Ludovic Orban a fost neconstituţională.

Victoria social-democraţilor se opreşte însă aici, deoarece au anunţat deja că nu vor veni cu o nouă propunere, ci vor rămâne în opoziţie.

PSD a anunțat deja că nu va vota niciun alt premier PNL. Klaus Iohannis, dacă ar nominaliza un premier tot de la PNL, încalcă decizia Curții Constituționale. El nu mai poate să sfideze propunerea venită din partea unei majorități, așa cum a făcut cu Remus Pricopie.

Acum, social-democrații spun că nu vor mai face o propunere de premier pentru că nu vor la guvernare, ci sa rămână în Opoziție.

Singura variantă agreată și de PSD, și de ALDE, și de Pro România, trei partide care dețin împreună majoritatea, este cea a unui Guvern de Uniune Naţională. Ponta l-a pomenit deja pe Raed Arafat ca posibilă variantă de premier, Tăriceanu a vorbit de Nicolae Ciucă, actualul ministru al Apărării, fără să fie însă membru PNL.

Și Ciolacu a spus că varianta unui guvern de uniune național este cea agreată.

În schimb, Iohannis a declarat luni seară, după decizia CCR, că exclude varianta unui guvern de uniune naţional.

Dar, potrivit unor surse, pe lista preşedintelui s-ar afla şi Raluca Turcan sau Rareş Bogdan.