Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

„Nu ştiu de unde s-a înţeles că noi, în decizia noastră, ne-am pronunţat că preşedintele Klaus Iohannis nu putea să-l desemneze pe primul-ministru Orban sau că preşedintele nu are voie să aleagă şi să desemneze candidat pentru funcţia de prim-ministru orice altă persoană.

Ceea ce am spus noi este următorul lucru: potrivit articolului 101, alin. 3 din Constituţie, preşedintele, în caz de criză, după căderea unui guvern, Președintele propune Parlamentului un candidat de prim-ministru, o persoană, dacă nu există un partid majoritar, care să fie degajată de dialogul dintre preşedinte şi partidele politice, dialog care să indice o persoană capabilă să coaguleze o majoritate parlamentară, care să formeze guvernul”, a spus președintele CCR Valer Dorneanu.

Decizia CCR de ieri are un singur înțeles: Președintele României nu poate desemna un candidat care să nu-și dorească să creeze o majoritate parlamentară. Care să anunțe și să se mândrească cu asta. Care să fie reprezentantul unui partid ce nu vine în Parlament de frică să nu-i treacă guvernul.

Integral pe Evenimentul Zilei