Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În ziua de 24 februarie 2020, Plenul Curții Constituționale, cu voturile majorității judecătorilor care sunt puși de PSD, a constatat, a constatat existența unui conflict juridic de natură constituţională între Președintele României și Parlamentul României, în legătură cu desemnarea de către Președintele României a candidatului Ludovic Orban la funcția de prim-ministru pe 6 februarie 2020.

În esență, în acord cu Decizia CCR nr.80/2014, „desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorități parlamentare în vederea formării unui nou Guvern. Decizia este definitivă și general obligatorie.”, arată judecătorii CCR, aripa pesedistă, majoritară. PSD l-a propus ca premier pe 5 februarie pe Remus Pricopie, rectorul SNSPA, mai puțin agramat decât Dăncilă și Ciolacu, prezentând și numărul de semnături necesare de la parlamentari.

Integral pe Curentul