Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul interimar Ludovic Orban a declarat luni seara, la Digi24, că cea mai dificilă încercare pentru autorități, în lupta de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus, o reprezintă românii care călătoresc cu mașina și care nu pot fi verificați foarte riguros la graniță dacă vin cumva din regiunile cu risc din Italia. Premierul face apel la buna-credință a acestora și le cere românilor să evite călătoriile nenecesare din și în Italia.

Sunt 8.000 de români în localitățile italiene vizate de măsurile de izolare, iar în cele două regiuni de risc, Lombardia și Veneto, trăiesc în jur de 200.000 de români. Tocmai de aceea, pentru că există o comunitate atât de mare, există un risc mai mare pentru România în ceea ce privește coronavirusul. Din fericire, până în prezent nu există niciun caz de infecție cu coronavirus nici în România, nici în rândul românilor din Italia, a subliniat Ludovic Orban.

„Unii își imaginează că dacă vin în România sunt mai la adăpost”, a spus premierul interimar referindu-se la românii din Italia. El le-a cerut acestora să dea dovadă de responsabilitate și să se gândească la faptul că și-ar putea pune în pericol rudele și prietenii.

Integral pe Digi24