Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mai bine de 8 din 10 șoferi români (85%) consideră că asigurarea CASCO este utilă și foarte utilă, însă tot 8 din 10 șoferi români (78%) nu au încheiat o astfel de poliță de asigurare, conform studiului IRES – Institutul Român pentru Evaluare și Strategie privind percepțiile românilor față de asigurările auto, realizat pentru UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România în decembrie 2019.

În același timp, peste jumătate dintre cei intervievați (52%) sunt interesați de valoarea reparațiilor plătite de asigurători în baza polițelor CASCO, solicitând service-urilor să le comunice suma decontată de compania de asigurare. Doar 7% dintre respondenți nu solicită niciodată astfel de informații. Aceste cifre indică interesul crescut al românilor față de costurile reparațiilor. Reamintim și faptul că peste 93% dintre șoferi spun că sunt interesați de valoarea despăgubirii achitate de asigurătorul RCA în cazul unei daune, așa cum am comunicat deja public.

Integral pe Cotidianul