Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Specialiştii de la ANM nu au deloc veşti bune privind vremea din această vară, dar şi pentru următorii ani, în general. România va cunoaşte temperaturi record în timpul verii, seceta va pune stăpânire pe mari porţiuni din ţară, iar zăpada va deveni o amintire. Meteorologii au veşti teribile pentru această vară: România ar putea fi lovită de temperaturi de foc în 2020. Astfel, specialiştii au avertizat că temperaturile ar putea depăşi în lunile de vară şi 50 grade Celsius.

Anul care s-a încheiat a fost printre cele mai călduroase din istoria măsurătorilor meteorologice, iar vara lui 2020 ar putea depăşi recordurile, spune Roxana Bojariu, climatolog la Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM).

“În următorii 30 de ani am putea avea 50 de grade Celsius în loc de 44,5. E vorba de cea mai mare temperatura înregistrată. Sunt indicii că anul 2020 va fi un an record. La nivelul României 2019 a fost cel mai călduros an începând din 1900, la nivel global a fost al doilea cel mai călduros, statistic vorbind, anii călduroşi vin din ce în ce mai mulţi”, a precizat aceasta. În plus, în următorii 30 de ani, temperaturile vor creşte în medie cu peste 4 grade Celsius pe lună.

Integral pe Capital