Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat ca PSD nu e interesat să strângă o majoritate parlamentară pentri a intra la guvernare. CCR a decis luni că preşedintele Klaus Iohannis trebuie sa vină cu o altă propunere de premier.

„Aşteptăm motivarea, dar acest lucru mă bucură, că încă funcţionează democraţia în România”, a afirmat Ciolacu luni, după decizia CCR. Întrebat de „Adevărul” dacă PSD va strânge o majoritate parlamentară şi va propune un premier, Ciolacu a raspuns scurt: „Nu”. Teoretic, Parlamentul trebuie să respingă azi Guvernul Orban 2, astfel încât să mai fie bifat un pas spre alegeri anticipate. Însă, potrivit unor surse politice, CCR a luat hotărârea că a doua desemnare a lui Ludovic Orban e neconstituţională, ceea ce înseamnă că Iohannis va trebui să vină cu alt nume.

Integral pe Adevărul