Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Conducerea MAI este acuzată că refuză în mod deliberat să aplice deciziile Înaltei Curți de Casație și Justiție, considerându-se, astfel, mai presus de lege. Sindicaliștii din Poliție susțin că Ministerul Afacerilor Interne trage de timp, ca să nu dea banii polițiștilor.

Sindicatele din Poliție s-au întâlnit din nou, la sfârșitul săptămânii trecute, cu cei din conducerea Ministerului Afacerilor Interne pentru a-i determina pe aceștia să aplice legea, însă s-au lovit de un zid. ”Nu vor să pună în executare de îndată Decizia 51 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, deși decizia este foarte clară și obligatorie.

Tot timpul încearcă să ne mintă și să ne spună că o să facă ordonanță de urgență, în condițiile în care acest Guvern nu mai este abilitat să emită ordonanțe de urgență, iar aceasta se numește teoria tragerii de timp. Mai mult de atât, noi avem reglementare, pentru că Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat existența dreptului și a constatat că noi avem dreptate, a interpretat că trebuie să ne dea banii.

Și cei din conducerea MAI nu au acum decât să constate, printr-o notă de raport, Decizia Înaltei Curți și să pună în executare lucrul acesta. Dar ei refuză să execute o decizie a ICCJ publicată în Monitorul Oficial. Ăsta este Marcel Vela. Decizia 51 nu obligă angajatorul să emită ordonanță de urgență, ci obligă angajatorul să ne pună în plată. Ei schimbă logica juridică, ei s-au transformat în altceva”, ne-a declarat Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

Integral pe Naţional