Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Consilierul prezidențial Mihaela Ciochină a declarat luni, la Curtea Constituțională, că nu a fost creat niciun blocaj al activității Parlamentului prin decemnarea lui Ludovic Orban ca premier.

"Nu există un blocaj la nivelul activităţii Parlamentului, câtă vreme mecanismul efectiv de autoreglare a raporturilor interinstituţionale în cadrul procedurii de învestitură a Guvernului, ce implică acţiunea directă şi nemijlocită a senatorilor şi deputaţilor, se află în derulare, acest mecanism se află în derulare", a spus Mihaela Ciochină.

Mai mult, Mihaela Ciochină a afirmat că audierile candidaților propuși la funcțiile de miniștri și programarea ședinței pentru votul de învestitură demonstrează că Parlamentul funcționează normal.

Curtea Constituțională a discutat, luni, sesizarea conflictului dintre președintele Klaus Iohannis și Parlament pentru desemnarea lui Ludovic Orban în funcția de premier. Sesizarea a fost făcută de Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, și Titus Corlățean, președintele interimar al Senatului.

Integral pe Jurnalul Național