Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Aproape toate procedurile preventive instituite de autorităţi sunt pur şi simplu decorative, situaţie în care carantina este practic imposibilă. Guvernul este în continuare preocupat mai ales de alegerile anticipate şi de branşarea acoliţilor la banul public decât de faptul că românii sunt sub ameninţarea unui virus mortal.

Dacă până acum câteva zile coronavirusul chinezesc (care, apropo, e pe cale să întoarcă planeta pe dos) părea pentru români o chestiune foarte îndepărtată - mai degrabă subiect de banc decât de îngrijorare - după ce epidemia a izbucnit şi în Italia (unde avem vreo 2-3 milioane de conaţionali) lucrurile au devenit, brusc, alarmante. Românii şi-au dat seama că Asia nu-i chiar pe Marte, ci la doar câteva ore de zbor cu avionul, iar Italia e şi mai aproape, atât de aproape încât poate fi considerată deja o provincie autohtonă.

Integral pe Adevărul