Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Ludovic Orban consideră că parlamentarii PSD au obligația să fie prezenți la votul de învestire a guvernului.

"Indiferent ce doreşte PSD, doreşte respingerea guvernului sau investirea guvernului, ei trebuie să se prezinte la Parlament şi să-şi îndeplinească mandatul ce le-a fost încredinţat de cetăţenii români. Obligaţia parlamentarilor este să fie prezenţi, obligaţia parlamentarilor este sa vină la muncă, nicidecum să tragă chiulul din motive care sunt discutabile", a declarat premierul Orban la Digi 24.

Orban mai spune că dacă nu va întruni cvorumul, responsabilitatea cade doar pe seama chiulangiilor.

"În cazul în care mâine nu se va întruni cvorumul, responsabilitatea integrală va fi a celor care nu vor fi prezenţi, a celor care vor lipsi, nu a celor care sunt prezenţi. În cazul în care ei nu se prezintă, înseamnă că ei sunt aceia care vor să perpetueze starea de fapt. Noi ne dorim buna guvernare a României şi considerăm că ea nu poate fi asigurată decât prin alegeri anticipate, dând din nou puterea către cetăţenii români care să aleagă un Parlament reprezentativ, care să fie o bază solidă pentru învestirea unui guvern care să facă reformele de care România are nevoie", a mai spus Ludovic Orban.