Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un grup de circa 50 de elevi ai unui liceu din Alba Iulia a părăsit duminică, 23 februarie, zona italiană Veneto şi se află în drum spre România, la cererea părinţilor, care au solicitat aducerea copiilor în România chiar dacă mai trebuiau să stea câteva zile. Părinţii s-au panicat de răspândirea cazurilor de coronavirus în această zonă a Italiei.

UPDATE 15.40 Deputatul Florin Roman, cel la care au apelat părinţii pentru a convinge organizatorii să întrerupă vacanţa, a făcut următoarele precizări pe Facebook: - deocamdată nu este niciun motiv serios de panică, întrucât starea elevilor este bună şi nu au apărut simptome medicale febrile; - azi noapte în jurul orei 24.00, am fost alertat de către preşedintele Consiliului Judeţean Alba şi de părinţi, solicitându-mi-se ajutorul pentru întoarcerea de urgenţă a copiilor acasă; - am luat legătura urgent cu miniştrii de externe şi educaţie, cu secretarul de stat de la ministerul sănătăţii, cu inspectorul general Cornel Sandu şi s-a decis, peste voinţa firmei organizatoare a excursiei, astăzi dimineaţa la ora 6, întoarcerea copiilor în România, de urgenţă; - ministrul Monica Anisie a facilitat aşteptarea copiilor din Alba la frontieră, pentru prima evaluare, iar în această seara vor ajunge acasă la Alba Iulia; - întrucât regiunea Veneto este introdusă de sâmbătă noaptea în “lista scurtă”, copiii urmează să fie introduşi în carantină timp de 14 zile, urmând să fie evaluaţi la intrarea şi ieşirea din carantină. Îi asigur pe părinţi şi pe cetăţeni că deocamdată nu sunt motive de panică şi că autorităţile medicale sunt pregătite să respecte toate procedurile.

UPDATE 15.20 Copiii şi profesorii se simt bine, dar la sosirea la Alba Iulia vor fi plasaţi în carantină pentru 14 zile. Autorităţile judeţene caută un loc sigur (internat sau unitate militară) unde ar putea sta în carantină elevii şi profesorii ce se întorc din Italia. Se aşteaptă instrucţiuni de la Ministerul Sănătăţii, nefiind exclusă nici varianta carantinei la domiciliu.

Integral pe Adevărul