Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Am fost adeptul anticipatelor. Dar am pus o condiție: Ca ele să fie declanșate în urma unei înțelegeri între principalele partide parlamentare. O înțelegere inițiată și realizată de președintele României, garantată de acesta și făcută public în cadrul unei ceremonii la Cotroceni. În acel moment nici un partid n-ar fi căutat să scoată cît mai mult capital electoral din comedia căderii guvernului în Parlament. Mult mai important, o dată ce întreg electoratul ar fi știut că procedurile cerute de alegerile anticipate nu exprimă o Criză reală, ci efectele unui Pact, toți pașii necesari declanșării s-ar fi putut încadra într-un timp infinita mai scurt decît acum.

De ce n-a apelat Klaus Iohannis și PNL la această înțelegere, echivalentă cu înțelegerea dintre mai multe echipe de fotbal să joace în cadrul unui turneu special, diferit de cele deja știute? Pentru că din start Klaus Iohannis și PNL au vrut să cîștige electoral – la Dreapta – chiar din mult trîmbițata nevoie de a avea majoritate în Parlament.

Integral pe Evenimentul Zilei