Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vicepremierul Raluca Turcan a explicat sâmbătă care sunt cauzele pentru care moneda națională s-a depreciat atât de tare încât a ajuns la un record negativ, în comparație cu cea europeană. Turcan a precizat inclusiv la ce ar trebui să se aștepte românii în viitorul apropiat.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat sâmbătă că deprecierea leului nu are legătură cu ceea ce se întâmplă pe scena politică și este doar o ”fluctuaţie temporară”.

”Creşterea punctuală a euro, zilele trecute, este o fluctuaţie temporară, de altfel, cu câteva zile înainte, leul ajunsese să se consolideze la o valoare favorabilă. Din nefericire, în contextul internaţional al fluctuaţiilor de cerere şi ofertă, a avut de suferit şi leul românesc.

Am avut o discuţie cu ministrul Finanţelor şi care a apreciat clar că această scădere a leului din ultimele zile nu are nicio legătură cu evoluţia economiei româneşti, cu contextul economic al României, ci a fost generată strict de evoluţiile euro în plan regional”, a declarat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă la Sibiu.

Integral pe Capital