Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ca în fiecare an cu alegeri parlamentare, Parlamentul începe să fie inundat de proiecte de lege populiste care prevăd diverse majorări de diverse beneficii sociale, ieșiri anticipate la pensie și zile libere în plus pentru diverse categorii. Cumva surprinzător, UDMR domină ca număr al propunerilor populiste, însă PSD promovează proiecte mai puține, dar cu impact bugetar de proporții.

UDMR a depus mai multe proiecte de lege concomitent, toate pe 23 decembrie 2019, care au în general aceeași tematică, anume sprijinirea familiilor. Proiectele sunt semnate de toți parlamentarii UDMR și se află încă în etapa dezbaterii publicie. Unul dintre ele instituie, de la 1 iulie 2020, programul ”Un autoturism pentru fiecare familie”, prin care persoanele cu cel puțin trei copii urmează să primească o sumă de maxim 35.000 de lei pentru achiziția de mașini de tip monovolum, cu minim 7 locuri. Potrivit estimărilor inițiatorilor, suma ar reprezenta 25-30% din prețul de achiziție al acestui tip de mașini.

Integral pe Fanatik