Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele a făcut declarații după întrevederea cu președinții Consiliului European și Comisiei Europene. Klaus Iohannis susține că e dezamăgit de negocierile pentru bugetul Uniunii Europene de până acum.

"Rezultatul este cel puţin până acum dezamăgitor. Nu pot spune că s-au făcut progrese, poziţiile nu s-au apropiat. Intrăm iar într-o şedinţă de plen şi încercăm să vedem dacă putem obţine un progres în negocieri. Ar fi bine, dar majoritatea dintre noi suntem sceptici, trebuie să recunosc.

Atât Ursula von der Leyen, cât şi preşedinte Charles Michel au fost deschişi propunerilor noastre. După ultima discuţie pe care am avut-o acum câteva săptămâni cu preşedintele Consiliului au apărut modificări care vin în întâmpinarea solicitărilor noastre. Sigur, este doar o parte din negociere, dar nu avem buget până nu avem unanimitate pe buget", a spus Klaus Iohannis.