Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Klaus Iohannis le-a dat asigurări liderilor PNL, la şedinţa informală de miercuri, că se va ajunge la alegeri anticipate, susţin surse din conducerea PNL pentru Adevărul. Şeful statului a susţinut că Guvernul Orban 2 trebuie respins de Parlament până pe 15 martie. Totuşi, Iohannis i-a reproşat premierului Orban ordonanţa de urgenţă privind alegerile anticipate, respinsă deja de PSD în Senat.

În discuţia purtată la Vila Lac, preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis liderilor PNL că, în ciuda opoziţiei PSD, se va ajunge la alegeri anticipate. Miercuri, CEX-ul PSD a decis boicotarea şedinţei de luni pentru învestirea (respingerea) Guvernului Orban 2, pe motiv că aşteaptă mai întâi verdictul CCR. Fără senatorii şi deputaţii PSD, liberalii nu pot întruni cvorumul de şedinţă, deci votul va fi amânat. Tot social-democraţii vor stabili data şedinţei următoare.

Integral pe Adevărul