Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Alocaţiile pentru copii ar putea fi diferenţiate în funcţie de veniturile familiei. Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical, a venit cu un proiect în acest sens.

"Am plecat de la nevoie, nevoia de a scoate copii din sărăcie. Astăzi, România are 4 copii din 10 în sărăcie. La 3,6 milioane de copii, asta înseamnă că aproape 1,5 milioane sunt în risc de sărăcie. Asta afectează performanţa copiilor în şcoală. Apoi, odată ajunşi la maturitate, lucrează la 60 la sută din potenţial. Mai este o problemă, anume faptul că sărăcia copiilor este corelată de nivelul de pregătire al părinţilor. Deci sărăcia generează în continuare sărăcie. E o spirală fără de sfârşit!

Avem, la nivel naţional, această problemă a copiilor ale căror venituri ar trebui să crească undeva cu 40 la sută pentru a ieşi din sărăcie. Există calculate deja praguri de sărăcie şi ele sunt raportate la tipul de familie (monoporentală, etc). Noi propunem o alternativă la dublarea alocaţiilor. ", a declarat Dumitru Costin la Antena 3.

Integral pe DC News