Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

„Trei parale” concertează la Castelul Bran, sâmbătă, 22 februarie 2020 când îi așteaptă pe iubitorii de gen, la ora 19.00, în Salonul de muzică. Concertul, intitulat ”Bazar. Cântări din veacul al XIX-lea”, reprezintă o încercare de a reconstitui muzica veche românească, muzică ce s-a cântat la curţile boierilor din Moldova şi Muntenia începând cu sfârşitul secolului al XVIII-lea şi mergând până la mijlocul veacului al XIX-lea. Viaţa de curte boierească răzbate în muzica epocii, ea fiind creatoarea unui repertoriu savuros şi totodată consistent.

”Trei parale” este un grup bucureștean care face uz de o documentare minuţioasă în domeniul culturii muzicale tradiţionale. Un rol important în acest sens îl are Florin Iordan, etnomuzicolog în cadrul Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti și conducător al formației. Alături de el îi regăsim pe: Daniel Pop (voce, fluiere, caval, drâmbă, percuţie), Beatrice Iordan (cobză, voce) și Mihai Balabaș (vioară, contrabas).

Integral pe Cotidianul