Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Programul Prima Casă va fi lansat în următoarea perioadă, după ce Ministerul Finanțelor Publice și-a dat acordul pentru distribuirea a 1,98 miliarde de lei, din plafonul total de 2 miliarde de lei, alocat în acest an.
Prin acest program, beneficiarii au posibilitatea să contracteze un credit bacar pentru achiziționarea sau construcția unei locuințe, cu garanția statului.

Anunțul privind lansarea Programului Prima Casă a fost făcut de reprezentanții Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), într-un comunicat de presă.

„Programul Prima Casă 2020 beneficiază de aceleași condiții de garantare din partea statului român, în favoarea finanțărilor acordate de către cele 14 bănci participante în program: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Leumi Bank și Intesa Sanpaolo Bank. Alocarea plafonului total între finanţatorii participanţi în Programul Prima Casă a fost realizată cu aplicarea criteriilor şi procedurii de evaluare a rezultatelor activitații de creditare în cadrul programului, desfăşurate de finanţatori în anul 2019”, se arată în comunicatul de presă.

Integral pe Evenimentul Zilei