Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Secția de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a reacționat la declarațiile ministrului demis Cătălin Predoiu, care a spus că Ministerul Justiției trebuie să plătească magistraților aproximativ 390 de milioane de euro. „Atacul (…) este lipsit de orice substanță”, spun judecătorii.

Potrivit unui comunicat transmis de secția de judecători a CSM, „în ultima perioadă de timp asistăm la o adevărată campanie concertată derulată împotriva corpului profesional al judecătorilor de către celelalte două puteri, legislativă şi executivă, cu referire la veniturile acestora, respectiv pensii, salarii şi alte drepturi bănești”.

Potrivit acestora, veniturile judecătorilor decurg din lege şi reprezintă reflectarea rolului pe care îl îndeplinesc prin raportarea la îndatoririle şi restricțiile impuse de-a lungul întregii cariere, cât şi la importanța activității desfășurate pentru echilibrul puterilor în stat şi respectarea drepturilor şi libertăților tuturor cetățenilor.

Integral pe Cotidianul