Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Remus Borza, consilierul onorific al Premierului Ludovic Orban, a arătat pentru Capital unde se află cheia pentru ca Executivul să poată majora anul acesta pensiile cu 40%, așa cum prevede legea. ”Unde e lege, nu e tocmeală”, a ținut el să precizeze.

Reprezentanții Guvernului liberal au afirmat, în nenumărate rânduri, inclusiv în cadrul audierilor din Parlament ale miniștrilor propuși să facă parte din Cabinetul Orban 2, că vor mări pensiile în 2020 ”așa cum prevede legea”.

De fiecare dată, însă, liberalii s-au ferit să vorbească de o majorare a punctului de pensie cu 40%. Totuși, Premierul Ludovic Orban a dat asigurări că nu va avea loc o creștere a pensiilor cu un procent inferior. Pentru a clarifica aceste aspecte, Capital a stat de vorbă cu Remus Borza, consilierul onorific al Premierului Ludovic Orban.

”Pensiile și alocațiile pentru copii trebuie mărite, conform prevederilor legale. Există un calendar în ceea ce privește evoluția punctului de pensie până în 2022, e o lege adoptată de Parlament, promulgată de Președinte – deci punctul de pensie va trebui să crească în septembrie cu 40%.

Integral pe Capital