Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

„Domnule ministru, cu ce am greșit de am pierdut familia naturală? Cu ce am greșit de ne dă afară din familia în care am crescut? Cu ce sunt vinovat? Avem o vină că ne-am născut?”. Un copil crescut de un asistent maternal după ce mama l-a părăsit, iar tatăl a murit, i-a scris ministrului Muncii când a aflat că trebuie să plece de lângă cei care i-au fost familie.

O Ordonanță de Guvern prevede ca tinerii trecuți de vârsta majoratului și care își continuă studiile să poată rămâne la asistenți, dacă aceştia sunt de acord să îi țină gratuit. Ideea ar face parte din procesul de integrare în societate a acestor tineri, mai ales dacă ei aleg să părăsească familiile, se scuză autoritățile. Însă au omis faptul că nimeni nu se poate întreține cu 600 de lei, căci atât primeşte un tânăr care își ia viața în piept de unul singur.

Numele tânărului am ales să nu îl facem public deoarece îi este teamă că gestul lui ar putea avea repercusiuni asupra celor care l-au crescut. Ne-a dat scrisoarea și ne-a rugat să îi acoperim datele de identificare, pentru că nu mai are încredere în sistemul care ar trebui să îl protejeze. Este un tânăr cu handicap, care nu mai știe nimic de mama naturală și a fost încredințat unui asistent maternal când avea doar 2 ani. Textul scrisorii lui i-ar face oricui pielea de găină. Odată, pentru că are o poveste impresionantă și, apoi, pentru că se agăță cu speranță tocmai de oamenii sistemului care a schimbat legile în timpul jocului.

Integral pe Jurnalul Național