Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Peste 3.800 de magistraţi pensionari din România primesc, în medie, pensii de 18.000 de lei. Asta arătau în cursul lunii decembrie 2019 datele oficiale ale Casei de Pensii. Un document intrat în posesia „Adevărul” arată că judecători care s-au pensionat în urmă cu mai mulţi ani au ajuns să încaseze pensii uriaşe, mult peste medie, pentru că au avut incluse în salariile de bază o serie de sporuri, eliminate între timp.

Într-unul dintre cazuri, un judecător din Timişoara ajunge la o pensie de 40.000 de lei pentru că la momentul pensionării încasa un spor anticorupţie de 40%, eliminat între timp, şi un spor pentru risc şi solicitare neuropsihică de 50%. Un alt judecător pensionar încasează aproape 35.000 de lei pensie, beneficiind de faptul că la data pensionării avea un spor de anticorupţie de 40%. Alţi magistraţi au reuşit să beneficieze de o pensie mai mare având spor, eliminat şi acesta, de delegare la Registrul Comerţului.

Integral pe Adevărul