Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pentru anul 2021, Primăria municipiului București a lansat în dezbatere publică un proiect prin care se propune majorarea taxelor și impozitelor care vor fi plătite de bucureșteni, pentru anul 2021. Majorarea propusă este de 3,8 la sută, și este motivată de indicele de inflație. Reprezentanții PMB susțin în motivarea proiectului public că majorarea este permisă și reglementată chiar de Codul Fiscal.

„În cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”.

Integral pe Evenimentul Zilei