Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Bărbatul înarmat suspectat că ar fi împuşcat mortal nouă persoane în două baruri cu specific oriental din localitatea Hanau, din sud-vestul Germaniei, pare să fi fost adeptul unor idei extremiste și aceasta ar fi motivația acțiunilor sale. El şi-a exprimat opiniile de extremă dreapta într-o scrisoare-confesiune, dar și într-o înregistrare video pe care a postat-o online în urmă cu câteva zile, informează joi cotidianul german Bild.

Suspectul se numește Tobias R. În scrisoarea lăsată, el militează, printre altele, pentru ideea de a-i distruge pe acei străini care nu mai pot fi expulzați din Germania. Iar în înregistrarea video, atacatorul - care vorbește fluent în engleză - adresează „un mesaj personal către toți americanii”. Bărbatul susține, în aceeași înregistrare postată online în urmă cu câteva zile, că în facilități militare americane subterane sunt abuzați și omorâți copii și că acolo are loc „lucrarea diavolului”.

Integral pe Digi24